Hanziness Productions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Levélszemét (SPAM)

Go down

Levélszemét (SPAM) Empty Levélszemét (SPAM)

Témanyitás by Hanziness 2011-02-13, 00:14

Üdv mindenkinek, írtam egy kis e-mail postafiók védelmi útmutatót

De előtte kezdjük ott, hogy honnan eredhetnek a nemkívánatos levelek
A levélszemét eredete általában egy vagy több reklámcég.

Na de hogyan kerül hozzájuk az e-mail címünk?
Általában elég egy sima regisztráció egy weboldalon, ahonnan máris továbbításra kerül a felhasználó e-mail címe egy vagy több reklámcéghez. FIGYELEM! INNEN NEM KERÜL TOVÁBBÍTÁSRA SEMMILYEN E-MAIL CÍM!

Honnan tudhatom hogy weboldalon való regisztrációval az e-mail címem más cégekhez jut-e?
Egyes weboldalakon a regisztrációs lapon van jelölőnégyzet, hogy kérsz-e hírlevelet, részt veszel-e valamilyen reklámprogramban stb.. Más weboldalakon vagy a regisztrációs lapon van leírva, hogy mit kezdenek a felhasználók e-mail címével, vagy pedig egy "Privacy", vagy "Adatvédelem" lapon.

Nincs semmi "Privacy" vagy "Adatvédelem" lap a weboldalon és a regisztrációs lapon se találok semmit az e-mail címemmel kapcsolatban, mit tegyek?
Ebben az esetben erősen ajánlott a weboldal elhagyása, mert ilyenkor legtöbbször elküldik az e-mail címeket más cégeknek.
Miről lehet felismerni a SPAM-ot?
A SPAM felismerése nem mindig nehéz, általában a lent írtakhoz hasonló címekkel jönnek, és a tárgyuk szinte ugyanaz, csak éppen másképp van megfogalmazva.

Mi történhet ha megnyitok egy ilyen levelet?
Manapság már a feladó arról is tájékozódhat, hogy ha a címzett megnyitja a levelet. Ebben az esetben tudja, hogy az e-mail cím nem "halott", azaz használják. Ebben az esetben a címzett a tudta nélkül tájékoztatja a feladót, hogy ő olvassa / elolvasta a levelet, és ezáltal valószínűleg kapni fog még hasonlóakat.

Megnézhetem egy levél tartalmát anélkül, hogy a feladó tudtára jutna, hogy én megnyitottam azt?
Igen, erre van lehetőség! Egyes e-mail szolgáltatók felkínálják a levél fejlécének vagy akár tartalmának elolvasását sima szöveges (TXT) formátumban minden adattal együtt. Ilyen például a Microsoft Hotmail®️ - ahol az egész levelet el lehet olvasni ilyen formában, vagy a Yahoo! Mail®️, ahol a levél teljes fejlécét megtekinthetjük.
Hogyan védekezzünk ezek ellen?
Nos, egyes "tisztességes" reklámcégek felkínálják a lehetőségek a leiratkozásra. Ezzel nagyon vigyázni kell, mert lehet hogy átverés! Vannak olyanok, akik egy hamis leiratkoztató linket tesznek a levélbe, hogy ha a felhasználó rákattint, megtudják hogy ő megnyitotta a levelet. Azonban van egy nagyon jó megoldás! A PrivacyChoice Disconnect használatával leiratkozhatunk a legtöbb reklámcég leveléről!
Használata:
1. Menj fel a http://www.privacychoice.org/disconnect weboldalra
2. A lent látható szövegdobozba írd be az e-mail címed - ne aggódj, ők nem kezdenek vele semmit!
3. Kattints a Disconnect gombra.
4. Az e-mail postafiókodba érkezik egy levél "privacychoice" feladóval és "Please confirm your email removal request through PrivacyChoice" címmel. Nyisd meg és kattints a megerősítő linkre (privacychoice.org/disconnect/confirm?guid=(egy kód)).
5. A megnyíló lapot betöltés után bezárhatod, és a levelet is. Ezek után kapni fogsz még leveleket tőlük, esetlegesen az e-mail szolgáltató SPAM-ként jelöli meg őket, ezekben értesülsz hogy milyen szolgáltatóktól iratkoztatták le az e-mail címedet.
(Esetleges) 6. Amennyiben meg szeretnél győződni arról, hogy ne kapj a PrivacyChoice-tól több levelet, a leveleik alján van egy link a privacychoice.org/emails/opt_out/(valami kód) oldalra, ha erre kattintasz, kitörlik az e-mail címedet az adatbázisukból.


Sok szerencsét és kevés SPAM-ot Wink

_________________
Keress mielőtt kérdeznél!
Ha valamit nem értesz, ami a weboldallal kapcsolatos, először kérdezz meg engem PM-ben, mielőtt teleszemetelnéd a fórumot
Hanziness
Hanziness
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Male
Hozzászólások száma : 159
Pontok : 247
Népszerűség : 1
Join date : 2009. Jul. 28.
Támogatói pontok : 0

https://dlnet.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.